Gezamenlijk Info - Zending in Pakistan - Pagina 2 - Christus in Pakistan

Ga naar de inhoud
Achtergrond
In 1981 werden Liaquat en Henny Qaiser direct na hun huwelijk uitgezonden naar Pakistan door de Stichting Opdracht tot Wereld Zending te Haarlem vanuit hun thuisgemeente P.G. De Banier in Rotterdam. Liaquat is Pakistani en Henny is de oudste dochter van het Rotterdamse voorgangersechtpaar Klaas en Adri van Balen. Liaquat en Henny leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan het Continental Bible College in St. Pietersleeuw (België) en ontvingen de roeping om naar Pakistan te gaan.

Vanaf dit begin werken Liaquat en zijn Nederlandse vrouw Henny dan ook onder zeer moeilijke omstandigheden in dit land. En wel in Lahore, een van de grootste steden van Pakistan. Liaquat is directeur van het F.G.A. Bijbelcollege waar vele Pakistanen voorbereid worden voor de dienst van evangelist of voorganger.
Op deze wijze ontstaan er op verschillende plaatsen in Pakistan nieuwe Christelijke gemeenten. Verder wordt bijbelonderwijs gegeven in seminars en conventies in de verschillende gemeenten, die door heel Pakistan heen verspreid liggen.

Contact met andere kerken
Er is een goede samenwerking met de andere kerken in Pakistan. Samen met andere kerkleiders zit Liaquat in het bestuur van de Pakistaanse Bijbel- verspreiding.

Zij werken nauw samen met een Zweedse Zendingsorganisatie, die gezorgd heeft voor een meisjes- en een jongensinternaat voor wezen en halfwezen, alsmede een technische school voor de opleiding van jonge Pakistaanse christenen, die in dit land de minste mogelijkheden hebben.
Zending in Pakistan

Pagina`s
 
Copyright © 2003- - Stichting Schatkamer voor de Wereld, te Rotterdam
 
Website: Christus in Pakistan - Coördinator: Klaas van Balen - Webmaster: Theo Meijer
 
Terug naar de inhoud